TUTUSTU JAANAAN

Jaana on alkujaan Mikkelin tyttöjä. Hän harrasti yleisurheilua, hiihtoa ja suunnistusta. Jaanan ensimmäinen ammatti onkin liikunnanohjaaja. Hän opiskeli Pajulahden urheiluopistossa (1987-1990). Ohjaajan töitä hän on tehnyt ja tekee edelleen, enimmäkseen erityisryhmille ja todella monille tahoille.

Tulkiksi Jaana opiskeli Pohjois-Savon kansanopistossa Kuopiossa (1994-1997) ja päivitti tutkintonsa AMK-tasolle Humakissa 2015. Tulkkausta hän on tehnyt eri asiakasryhmille sekä asiointi- että opiskelutulkkauksena. Tutuksi tulleita aiheita on mm. rakennusala, metsurin työt, hoitoala ja järjestötoiminta sekä monet vapaa-ajan aktiviteetit. Erityisesti Jaana tykkää tulkata vapaa-ajan toiminnallisissa tilanteessa, mutta ammattitaidolla hoituvat mm. kokousten ja koulutusten tulkkaukset.

Vahvuutena Jaanalla on vankka kokemus erityisesti kuurosokeille tulkkauksesta. Hän hallitsee sosiaalishaptisen kommunikaation, taktiilit menetelmät, kuvailun ja opastuksen. Hän on tulkannut myös tilanteissa, joissa asiakkaalla on ollut viittomisen lisäksi käytössä esim. kuvat tai jokin muu henkilökohtainen apuväline. Hän tulkkaa mielellään sekä lapsille että vanhuksille. Hänen viittomisensa on rauhallista ja selkeää ja muutenkin ihmisenä hän on rauhallinen ja kärsivällinen eli ei turhaan hötkyile eikä hätäile :-).

Jaana on työssään ehtinyt toimia myös kouluttajana ja koulutusten järjestäjänä liikunta-alalla ja Suomen Kuurosokeat ry:ssä. Opetuskokemusta hänelle on karttunut viittomien opetuksesta ja viittomakielen tulkkikoulutuksesta.

Nykyään hän asuu Mäntsälässä ja tekee töitä Uudellamaalla ja itäisellä alueella sekä tarvittaessa kauempanakin. Savolaisuus on hänellä syvällä sydämessä ja opiskeluajat kirkkaana mielessä. Niinpä Mikkeli ja Pajulahti tuntuvat edelleen kotoisilta, kun niihin pääsee käymään. Lempivuodenaika on talvi, silloin kun on lunta ja pakkasta ja voi ulkoilun jälkeen käpertyä nojatuoliin takan ääreen ja nauttia kupposen kuumaa teetä!

TYÖSSÄKÄYNTIALUE

UUSIMAA: Askola, Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen,
Kerava, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi,
Pornainen, Porvoo, Pukkila, Sipoo, Tuusula, Vantaa

ITÄ-SUOMI: Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti, Kouvola, Kärkölä, Lahti,
Mikkeli, Mäntyharju, Orimattila, Pertunmaa

ULKOMAILLA

YHTEYSTIEDOT

jaana.marttila@viittomo.fi
045 677 2506